Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Espumisan®L oralne kapi, emulzija

Espumisan emulzija sa 40 mg simetikona za efikasno simptomatsko lečenje gastrointestinalnih tegoba prouzrokovanih gasovima. Pruža ublažavanje simptoma nadutosti nakon obilnih i masnih obroka, osetljivosti na hranu, stresa, nadutosti tokom menstruacije i može da se koristi za otklanjanje nadutosti pre medicinskih pregleda.

Packaging of Espumisan
Packaging of Espumisan
Icon of a magic wand to show the effectiveness of Espumisan and its active substance Simethicone

Ublažavanje zdravstvenih problema koji se povezuju sa flatulencijom i gasovima

Icon of a pacifier to show that Espumisan can be given to babies

Od prvih nedelja života

Icon of a fetus to show the tolerability of Espumisan and that it can be taken during pregnancy

Bezbednost i podnošljivost

„Ponekad patim od gasova. Neprijatno mi je. Ograničava me i zaista utiče na moje samopouzdanje. Espumisan® mi je pomogao da se osećam mnogo sigurnije tokom društvenih okupljanja.

Barbara Wosniak, Poslovni konsultant

Packaging of Espumisan
Packaging of Espumisan
Icon of intestine with gas

Kako lek Espumisan® deluje?

​​​Espumisan® - vrste doznih oblika za Vaše potrebe​​

Tri prijateljice piju kafu i zabavljaju se, razmenjuju informacije o flatulenciji i leku Espumisan. Napred se nalazi pakovanje leka Espumisan 40 mg kapsule

Espumisan® kapsule, meke

Pruža brzo i pouzdano ublažavanje simptoma kao što je nadutost usled obilnih i masnih obroka, osetljivosti na hranu, stresa, kao i nadutost tokom menstruacije. 

Srećni otac grli svoju ćerku koja se smeje nakon što je uzeo lek Espumisan L oralne kapi emulzija

Espumisan®L
oralne kapi emulzija

Emulzija laka za gutanje koja sadrži 40 mg simetikona u 1 ml

Najčešće postavljana pitanja

  Lek Espumisan sadrži aktivnu supstancu simetikon koja menja elastičnost mehurića gasova u našem digestivnom sistemu. Prilikom razgrađivanja mehurića, gasovi se oslobađaju, što olakšava da se gasovi eliminištu podrigivanjem ili ispuštanjem flatusa.

  Espumisan® kapsule, meke indikovane su za decu i odrasle. Da bi se simptomatski lečili grčevi kod beba postoji lek Espumisan® L oralne kapi, emulzija 40 mg/ml koji je odojčetu lakši za gutanje.

  Deca (starija od 6 godina) i odrasli uzimaju 2 kapsule (80 mg simetikona) 3 do 4 puta dnevno (ukupno 240 - 320 mg dnevno). Uzima se uz ili posle obroka, a takođe i pre odlaska na spavanje, ukoliko je potrebno. Uzima se sve dok traju tegobe. Međutim, ako se pojave nove stomačne tegobe i/ili postojeće i dalje traju, treba da se izvrši dijagnostičko ispitivanje.

  Simetikon, aktivna supstanca leka Espumisan postoji oko 50 godina. Dobro je proučavan i utvrđeno je da je gotovo netoksičan. Deluje na fizičkom nivou na gasove koji se nalaze u nesvarenoj hrani i telo ga ne apsorbuje. Može da se uzima duži vremenski period. Jednostavan je za upotrebu (dve kapsule, 3-4 puta dnevno) uzimaju se uz obrok ili nakon njega, kao i pre odlaska na spavanje prema potrebi.

  Uputstvo za upotrebu: Informacije za korisnika

  Espumisan® L oralne kapi emulzija

  Pažljivo pročitajte uputstvo pre nego što počnete da koristite ovaj lek, jer sadrži važne informacije za Vas. 

  Uvek uzimajte ovaj lek tačno onako kako je opisano u ovom uputstvu ili prema savetu lekara ili farmaceuta. Lek Espumisan L se uzima za vreme ili nakon obroka, kao i pre odlaska na spavanje ako je potrebno.

  ​​● Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili saveti, konsultujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.​ 

  ● Ukoliko se pojave bilo kakva neželjena dejstva, obratite se lekaru ili farmaceutu. Ovo uključuje sva moguća neželjena dejstva koja nisu navedena u ovom uputstvu. Pogledajte odeljak 4 poslednje ažuriranog uputstva za lek. 

  ● Ukoliko se ne osećate bolje ili se osećate lošije, morate da se obratite lekaru. 

  ● Šta se nalazi u ovom uputstvu 

   Espumisan® web video