Tokom života, svako se suočava sa pojavom nadutosti.

To ne predstavlja samo unutrašnju nelagodu, već i ograničava društvenu komponentu ljudskog života. Espumisan® kapsule i Espumisan® kapi će Vam pomoći da rešite delikatne probleme povezane sa nadutošću i da povratite samopouzdanje.

U kojim oblicima je dostupan Espumisan?

  • Espumisan kapsula, meka su lek koji se izdaje bez recepta i koji sadrži simetikon (40mg). Lek je u obliku mekih kapsula i lako može da se proguta.
  • Espumisan L, oralne kapi, emulzija: emulzija od 40mg koja je dostupna u apotekama i izdaje se bez recepta.

 

Šta je Espumisan® ?

Espumisan® je lek za simptomatsko lečenje tegoba koje su nastale usled nakupljanja gasova u želucu i crevima, kao na primer nadutost (meteorizam) ili flatulencija (gasovi).

Aktivni sastojak Espumisana® je simetikon. Simetikon deluje tako što smanjuje napetost filma na površini mehurića gasova i olakšava njihovu apsorpciju putem zida creva ili njihovo uklanjanje iz gastrointestinalnog trakta putem peristaltike.

 

Espumisan® kapsula, meka se koriste za:

  • simptomatsko lečenje poremećaja gastrointestinalnog trakta povezanih sa prekomernim nakupljanjem gasova u sistemu organa za varenje, kao što su meteorizam, nadutost.
  • priprema bolesnika za dijagnostička ispitivanja trbušne duplje, kao što su radiografija,gastroskopija i ultrazvuk.

Espumisan kapsula, meka (koje se izdaju bez lekarskog recepta) mogu da uzimaju osobe starije od 6 godina.

Espumisan® za nadutost

Olakšava tegobe i pomaže da se ukloni nelagoda u stomaku uzrokovana nagomilanim gasovima u crevima

Espumisan® sadrži simetikon koji delotvorno razgrađuje mehuriće gasa koji se nalaze u želucu i crevima i tako smanjuje osećaj punoće i pritiska u stomaku.

Dobro se podnosi

Espumisan® kapsula, meka sadrže simetikon koji deluje lokalno, isključivo na nivou creva, pri čemu ga organizam ne resorbuje, pa se stoga može uzimati zajedno sa drugim lekovima.

Lako se koristi.

Espumisan® kapsule se lako koriste jer su dostupne u malim pakovanjima koja mogu da stanu u svaku tašnu. Espumisan® lako možete nositi sa sobom svakog dana, čak i na putovanja, na posao, u šetnju, itd. Uvek Vam je pri ruci da Vam pomogne.

Pomaže u pravilnom sprovođenju dijagnostičkih procedura snimanja

Espumisan® kapsula, meka se preporučuju za pripremu pacijenata za dijagnostičke procedure u području trbušne duplje.

Espumisan® je brend broj 1 protiv nadutosti u Srbiji (informacije važe za poslednjih deset godina i devet meseci prodaje od 2012. do oktobra 2022. godine), IQVIA 10/2022 Srbija