Gasovi takođe predstavljaju problem tokom ultrazvučnog pregleda

Prilikom ultrazvučnog pregleda abdomena, kao i ukoliko se obavlja gastroskopija, postoji rizik da će pregled morati ponovo da se uradi zbog velike količine gasova u stomaku i crevima. Za uklanjanje gasova može se upotrebiti sredstvo za uklanjanje gasova kao što je, na primer, Espumisan®, koji efikasno razgrađuje nakupljene mehuriće gasova i znatno poboljšava vidljivost organa trbušne duplje (pankreasa) tokom ultrazvučnog pregleda.

Kao pomoć u dijagnostičkim procedurama u području abdomena (npr, ultrazvuk, radiografija ili gastroskopija) , Espumisan može da smanji količinu nakupljenih mehurića gasova koji ometaju snimanje.

Simetikon koji se nalazi u Espumisanu poboljšava kvalitet dijagnostičkih ispitivanja snimanjem jer nema penušav efekat i stoga omogućava dobijanje potpunije dijagnostičke slike i doprinosi postavljanju tačne dijagnoze, čime se smanjuje rizik od ponavljanja pregleda kao što je gastroskopija ili ultrazvučni pregled.

Kao aktivna supstanca koja se nalazi u sastavu leka Espumisan, simetikon menja površinsku napetost mehurića gasova u sistemu organa za varenje i tako dovodi do razgradnje zida nakupljenih mehurića gasova. Simetikon ima isključivo fizičko dejstvo i ne resorbuje se u organizmu.

Szimetikon hatása

Prednosti terapije simetikonom:

  • Poboljšava kvalitet dijagnostičkih ispitivanja snimanjem.: Omogućava dobijanje jasnije dijagnostičke slike i doprinosi postavljanju tačne dijagnoze
  • Simetikon deluje lokalno i ne resorbuje se
  • Dobro se podnosi i mogu da ga uzimaju trudnice i dojilje
  • Može se uzimati tokom dužeg vremenskog perioda . Morate se obratiti svom lekaru ukoliko se ne osećate bolje ili se osećate lošije posle predvišenog trajanja terapije.